FAQ

Spørgsmål & Svar

MyEpi kan detektere generaliserede tonisk-kloniske anfald og efterfølgende kontakte de tilknyttede kontaktpersoner med tilhørende GPS-lokation over, hvor personen med epilepsi befinder sig.

Måling af puls og acceleration er to variabler, som teknologien i Apple Watch kan måle. Ud fra vores detektionsalgoritme reagerer appen på unikke målinger af puls og acceleration, som kendetegner et epileptisk anfald. Herefter blive de tilknyttede kontaktpersoner f.eks. din mor, far, ven, klasselærer el. lign. kontaktet med tilhørende GPS-lokation over hvor personen med epilepsi befinder sig.

Når et anfald bliver detekteret bliver de tilknyttede kontaktpersoner kontaktet via. sms og opkald med en dertilhørende GPS-lokation over, hvor personen med epilepsi befinder sig. 

Du kan selv vælge hvilke kontaktpersoner, der skal stå i din kontaktbog over de personer, der bliver kontaktet ved et anfald. Dette gøres i appen.

De pårørende får altså ikke adgang til en app, men bliver indtastet som kontaktperson i kontaktbogen hos personen med epilepsi. Når der bliver registreret et anfald bliver kontaktpersonerne ringet op og får GPS-lokation over hvor personen med epilepsi befinder sig. GPS-lokationen bliver sendt over SMS og mail. 

Ja! 

For at MyEpi kan virke og detektere de mulige anfald, kræves det blot at Apple Watch sidder tæt på håndleddet. Man skal dog huske på, at børn har en tendens til at være mere aktive end voksne, hvilket også kan resultere i flere “falske” anfald. Derudover skal man også huske på, at børn kunne finde på at tage uret af eller trykke på forskellige knapper på uret, der kunne pause eller stoppe måling af puls og acceleration.

Ja.

MyEpi er en smartwatch-app udviklet specifikt til Apple Watch. Det skyldes netop at Apple’s teknologier er banebrydende og førende inden for sundhedsområdet, hvilket giver de bedste forudsætninger for at udvikle en kvalitets app. 

Hvis muligheden byder sig og hvis de andre smartwatch producenter kommer på niveau med Apple, vil vi også overveje at udvikle MyEpi til disse smartwatch. 

Når appen formoder, at der er sket et anfald, begyndes der en nedtælling, hvor du vil have mulighed for at anullere det detekterede anfald. Kontaktpersonerne bliver først kontaktet efter nedtællingen.

Nej.

MyEpi kan kun detektere epileptiske anfald (se “Hvilke anfald kan MyEpi detektere”), når anfaldet er i gang. 

Telefoner:

Det kræves kun af personen med epilepsi, der har installeret appen, at have en iPhone model 6S eller nyere model. Eftersom de pårørende ikke skal downloade en app og blot skal stå som kontaktperson i kontaktbogen (se: “Hvordan bliver kontaktpersonerne kontaktet?”) kan de pårørende både bruge en iPhone eller Android-telefon. 

Apple Watch:

MyEpi kan bruges med AppleWatch Series 4 eller nyere modeller:

– Apple Watch Series 4

– Apple Watch Series 5

– Apple Watch Series 6

– Apple Watch SE

Ja.

Uden internetadgang/data vil appen ikke have mulighed for at kontakte de tilknyttede kontaktpersoner ved et givent anfald. De pårørende skal derfor også have internetadgang/data og en understøttet telefon for at kunne modtage besked omkring det detekterede anfald.

Du kan godt træne mens appen er tændt.

Der vil selvfølgelig blive detekteret flere “falske” anfald, hvis du dyrker sportsgrene med høj intensitet og mange pludselige armbevægelser. Det vil algoritmen slå ud på og formode det som værende et anfald. Her skal du så bare være opmærksom på det og annullere de potentielle falske anfald. Alternativt kan du også slukke for appen imens du er til træning og slå den til igen efter du er færdig med din træning.