Historien om MyEpi

Historien om MyEpi fortælles her af CEO og Founder af MyEpi, Jakob Junker Jeppesen.

Det hele startede som et skoleprojekt...

Hele historien om MyEpi begyndte som et skoleprojekt på Frederikshavn Handelsskole, hvor jeg gik på Iværksætterilinjen.

På 2. år fik jeg muligheden sammen med de daværende medlemmer af MyEpi for at “lege” med tanken om, at starte egen virksomhed og prøve hvad det vil sige at udvikle et produkt. Det foregik igennem skoleforløbet Company Programme.

Mange timers brainstorming af ideer skulle der til før et tidligere medlem af MyEpi ud af det blå sagde “Hvorfor laver vi ikke bare noget, der kan hjælpe dig, Jakob?”. Det var her tankerne til MyEpi begyndte at blomstre.

Hvad skulle MyEpi være?

Udgangspunktet for projektet var at skabe sikkerhed og tryghed for personer med epilepsi og deres pårørende, hvilket også er det, som vi arbejder ud fra hos MyEpi i dag.

Dengang vidste vi ikke, hvordan produktet skulle udforme sig. Det vi vidste var, at det skulle være et brugervenligt- og funktionelt produkt, der skulle skabe værdi for den enkelte person med epilepsi og deres pårørende.

Tranum Klitplantage

I forbindelse med Company Programme kom vi på et intensivt ophold på Tranum Klitplantage, hvor der var fokus på produktudvikling af det projekt, som vi havde arbejdet med i skolen.

Opholdet ved Tranum Klitplantage havde som formål, at igangsætte en masse innovationsprocesser gennem forskellige workshops styret af diverse coaches fra erhvervslivet med erfaring inden for hvert deres felt.

Det var her vi fandt ud af, at apps trender. Det var derfor klart, at MyEpi skulle være en app. Spørgsmålet var bare, hvordan appen skulle fungere.

Efter vi fandt ud af, at MyEpi skulle være en app, fandt vi en tendens i samfundet. Flere og flere begynder at anvende forskellige smartwatch-modeller – især Apple Watch. Vi kiggede nærmere på teknologien, og opdagede at Apple Watch kunne detektere epileptiske anfald ud fra teknologien i urene.

Derfra begyndte vi at arbejde med, hvordan appen skulle se ud, hvordan den skulle fungere, hvilke funktionerne den skulle have, hvem skulle hjælpe med at udbrede kendskabet til MyEpi osv.

Det hele sluttede af med en “demo-dag”, hvor alle deltagere skulle fremlægge sit projekt foran de andre deltagende og derfra kunne man kvalificere sig videre til Nordjyske Nyskabere – Regionsrådets innovationskonkurrence.

Her ses nogle af de absolut første skitseringer af MyEpi – selvfølgelig tegnet i hånden.

Nordjyske Nyskabere

Nordjyske Nyskabere var den første “rigtige” konkurrence, som vi deltog i med MyEpi. Det foregik på den måde, at der var en masse andre unge iværksættere, som var kommet med hver deres ide/produkt, som man skulle fremlægge for et dommerpanel.

Vi havde fået en stor stand så vi havde plads til alle vores plakater, der skulle skabe blikfang for dommerne, men også for andre besøgende, der kom forbi og ville høre om de forskellige produkter, der var med til konkurrencen.

Vi vandt desværre ikke konkurrencen, men det var en lærerig oplevelse, som blot var endnu et spændende trin på rejsen med MyEpi.

<< Her ses en af vores første “rigtige” designs af appen på en plakat, som vi havde med til Nordjyske Nyskabere.

Regionale Entreprenørskabsmesse

Efter Nordjyske Nyskabere vandt vi både interne messer på Frederikshavn Handelsskole, fik en mentor, der støttede os med hans kompetencer og vi deltog derudover også i den Regionale Entreprenørskabsmesse i Gigantium i Aalborg.

Her dystede vi mod andre iværksættere fra hele Nordjylland, hvor man kæmpede om pladserne til den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense.

Til den Regionale Entreprenørskabsmesse i Gigantium i Aalborg vandt vi både Nordeas Iværksætterpris på 4000 kr., kom på en samlet 3. plads og kvalificerede os til den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense.

Her står jeg og to af de tidligere medlemmer af MyEpi, hvor vi lige har fået overrakt Nordeas Iværksætterpris på 4000 kr. >>

Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense

Den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense var en STOR oplevelse!

Vi blev indkvarteret på et fint hotel i indre by, var til et stort arrangement med diverse oplæg og fik god mad og drikke inden dagen, hvor selve messen fandt sted.

Vi fik stor ros af dommerne til messen, og de synes alle det var et godt og meget sympatisk projekt, som vi havde igangsat.

Vi vandt desværre ikke konkurrencen, men vi blev helt klart en oplevelse rigere.

<< Her står vi og venter på, at vinderen bliver kåret. Desværre blev det ikke os i denne omgang…

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab var en lidt anden oplevelse end vi havde prøvet før. Det var her, hvor Covid19 desværre gjorde, at det blev holdt virtuelt.

På trods af omstændighederne, var vi stadig fuldt indstillet på at gøre vores bedste for at se, hvor langt vi kunne gå med projektet. Det var nemlig den sidste begivenhed i Company Programme-forløbet.

Selvom vi ikke vandt, var det stadig en interessant oplevelse, som vi ikke ville have været foruden.

Her sidder jeg og gjorde mig klar til at fremlægge for dommerne til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab.

Hvad skete der efter Company Programme?

Selvom det i realiteten var meningen, at projektet skulle stoppe efter Company Programme-forløbet, kunne jeg ikke lade være med at arbejde lige så målrettet og fokuseret på udviklingen af MyEpi.

D. 30. oktober 2020

Hvad jeg troede skulle være en helt normal fredag med lektier og afleveringer, skulle vise sig at blive en af de hidtil største milepæle i MyEpi’s historie på daværende tidspunkt.

“Kære Jakob Junker Jeppesen. Vi har hermed den glæde at kunne meddele, at Fonden for Entreprenørskab tildeler Jakob Junker Jeppesen og projektet MyEpi et mikrolegat på kr. 25.000,-“.

Det var den vildeste følelse, at få tildelt så mange penge. Fonden for Entreprenørskab troede så meget på vores projekt, at vi var en af de meget få ansøgere til at modtage midlerne. Sikke et skulderklap det var!

Pengene blev brugt på et helt nyt design af appen, som kunne videreformidles til en softwareudvikler, der kunne bruge disse designs til udviklingen af selve appen.

Det var lige pludseligt ikke længere bare et skoleprojekt. Nu skulle MyEpi tages til helt nye højder.

Midlerne fra Fonden for Entreprenørskab gjorde det muligt for os at komme et skridt tættere på et færdigt produkt.

D. 18. marts 2021

Det var nærmest surrealistisk, da vi endnu engang modtog en mail fra Fonden for Entreprenørskab d. 18. marts 2021, hvor vi igen havde fået midler fra dem. Denne gang ikke på 25.000 kr., men nu hele 50.000 kr.

Det skyldes, at jeg i mellemtiden havde oprettet MyEpi som en reel virksomhed og dermed kunne søge om flere midler hos Fonden. Min plan var nemlig at bruge al min tid og energi på projektet efter min studentertid.

Mødet med Claes

Claes er den anden del af MyEpi. Han sørger for den tekniske udvikling af MyEpi.

Det var i forbindelse med legatet på 50.000 kr., at jeg stødte på Claes, som er den anden del af MyEpi i dag.

Jeg vidste, at jeg havde brug for hjælp til at udvikle MyEpi, da jeg ikke selv kan finde ud af at programmere. Derfor skrev jeg et jobopslag, hvor jeg søgte hjælp til softwareudviklingen. Her så Claes mit opslag og tog derefter kontakt til mig.

Allerede efter mødet vidste jeg, at et samarbejde med Claes ville være et “match made in heaven”.

Claes er uddannet Civilingeniør i Sundheds- og Velfærdsteknologi. Efter hans uddannelse har han arbejdet med udvikling af apps herunder hans egen app til basketspillere, Shotistics, som også bruger teknologien i Apple Watch ligesom med MyEpi.

Hvor er MyEpi i dag?

I sommers blev jeg student og siden da, har jeg brugt al min tid og energi på MyEpi.

Når jeg kigger tilbage på, hvor MyEpi startede, er der godt nok sket meget. MyEpi gik fra at starte som et skoleprojekt og er nu en registreret virksomhed med et produkt, der snart er klar til at sikre sikkerhed og tryghed i hverdagen for adskillige familier med epilepsi tæt på livet.

MyEpi skal og vil blive en realitet. Ingen tvivl om det overhovedet.