Historien om MyEpi

Facebook
LinkedIn
Frederikshavn Handelsskole

MyEpi begyndte som et skoleprojekt på HHX i Frederikshavn, hvor jeg gik på studieretningen Iværksætteri. i 2.G får man muligheden for at udvikle egen virksomhed igennem innovationsforløbet Company Programme. Mange timers brainstorming med min daværende studiegruppe skulle der til, før ideen til MyEpi kom.

Hvad skulle MyEpi være?

Selve udgangspunktet for MyEpi var, at produktet skulle skabe sikkerhed og tryghed i hverdagen for familier med epilepsi tæt på livet, hvilket er det samme vi stræber efter i dag.

Vi vidste dog ikke, hvordan vi skulle komme i mål. Det eneste vi vidste var, at det skulle være et brugervenligt- og funktionelt produkt, som kunne gøre en forskel for netop denne del af befolkningen.

Tranum Klitplantage

Company Programme-forløbet startede ude på et intensivt ophold ved Tranum Klitplantage. Opholdet havde som formål, at igangsætte en masse innovationsprocesser gennem forskellige workshops styret af diverse coaches fra erhvervslivet med erfaring indenfor hvert deres felt.

I løbet af opholdet fandt vi hurtigt ud af, at apps er noget man kan forholde sig til. Det var derfor klart, at MyEpi skulle være en app. Nu kom det store spørgsmål. Hvordan laver man en app og hvad skal den kunne?

Efter vi fandt ud af, at MyEpi skulle være en app, fandt vi en tendens i samfundet. Flere og flere begynder at anvende forskellige smartwatch-modeller – især Apple Watch. Vi kiggede nærmere på teknologien, og opdagede at Apple Watch kan detektere epileptiske anfald ud fra teknologien i urene.

Derfra begyndte vi at arbejde videre med app-ideen. Hvordan skulle appen se ud? Hvilke funktioner skulle den indeholde? Hvem skulle hjælpe med at udbrede kendskabet til MyEpi?

Det hele sluttede af med en “demo-dag”, hvor alle deltagere skulle fremlægge sit projekt foran de andre deltagende og derfra kunne man kvalificere sig videre til Nordjyske Nyskabere – Regionsrådets Innovationskonkurrence.

Her ses nogle af de absolut første skitseringer af MyEpi – selvfølgelig tegnet i hånden >>

Regionale Entreprenørskabsmesse

Efter Nordjyske Nyskabere vandt vi både interne messer på Frederikshavn Handelsskole, fik en mentor, der støttede os med sine kompetencer samt deltog i den Regionale Entreprenørskabsmesse i Gigantium i Aalborg.

Her dystede vi mod andre iværksættere fra hele Nordjylland, hvor man kæmpede om pladserne til den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense. Her vandt vi både Nordeas Iværksætterpris på “hele” 4.000 kr., kom på en samlet 3.plads og kvalificerede os til den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense.

Her står jeg og to af mine tidligere studiekammerater, hvor vi lige har fået overrakt Nordeas Iværksætterpris >>

Nationale Entreprenørskabsmesse

Den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense var en STOR oplevelse.

Vi blev indkvarteret på et fint hotel i indre by, var til et stort arrangement med diverse oplæg og fik god mad og drikke inden dagen, hvor selve messen fandt sted.

Vi fik stor ros af dommerne til messen, og de synes alle det var et godt og meget sympatisk projekt, som vi havde igangsat.

Vi vandt desværre ikke konkurrencen, men vi blev helt klart en oplevelse rigere.

Her står vi og venter på, at vinderen blev kåret. Desværre løb vi ikke med sejren >>

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab var en lidt anderledes oplevelse end vi tidligere havde prøvet. Det var her, hvor Covid19 desværre gjorde, at det blev holdt virtuelt.

På trods af omstændighederne var vi stadig fuldt indstillet på at gøre vores bedste for at se, hvor langt vi kunne gå med projektet. Det var nemlig den sidste begivenhed i Company Programme-forløbet.

Selvom vi ikke vandt, var det stadig en interessant oplevelse vi ikke ville have været foruden.

Her sidder jeg og gjorde mig klar til at fremlægge for dommerne til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab >>

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab

Tiden efter Company Programme

Selvom det i realiteten var meningen, at MyEpi skulle stoppe efter Company Programme, kunne jeg ikke lade være med at arbejde lige så målrettet og fokuseret på udviklingen af MyEpi. Det lå og ligger mig stadig meget nært og det gav mig samtidigt muligheden for at udleve min passion for iværksætteriet.

Den 30. oktober 2020

Hvad jeg troede skulle have været en helt normal fredag med lektier og afleveringer, skulle vise sig at blive en af de hidtil største milepæle i MyEpi’s historie på daværende tidspunkt.

“Kære Jakob Junker Jeppesen. Vi har hermed den glæde at kunne meddele, at Fonden for Entreprenørskab tildeler Jakob Junker Jeppesen og projektet MyEpi et mikrolegat på kr. 25.000”

Det var den vildeste følelse, at få tildelt så mange penge. Fonden for Entreprenørskab troede så meget på vores projekt, at vi var en af de meget få ansøgere til at modtage disse midler. Sikke et skulderklap det var!

Pengene blev brugt på et helt nyt design af appen, som kunne videreformidles til en softwareudvikler, der kunne bruge disse designs til udviklingen af selve appen.

Det var ligepludseligt ikke længere bare et skoleprojekt. Nu skulle MyEpi tages til helt nye højder.

Fun fact er, at designet til MyEpi vist til højre blev designet af Toke, der også selv er diagnosticeret med epilepsi >>

 

Den 18. Marts 2021 og mødet med Claes

Det var nærmest surrealistisk, da vi endnu engang modtog en mail fra Fonden for Entreprenørskab d. 18. marts 2021, hvor vi igen havde fået midler fra dem. Denne gang ikke på 25.000 kr., men hele 50.000 kr.

Det skyldes, at jeg i mellem tiden havde oprettet MyEpi som en reel virksomhed og dermed kunne søge om flere midler hos Fonden.

Næste skridt på rejsen var at finde personen, som kunne udvikle appen. Jeg har ikke selv færdighederne til at udvikle en app, og da slet ikke inden for sundhedsteknologi. Det var i denne forbindelse, at jeg mødte Claes.

Jeg lavede et opslag på et iværksætter-forum, hvor jeg skrev at jeg søgte kompetencer til udvikling af en app og forklarede her MyEpi. Kort tid efter at have lagt opslaget op, kontaktede Claes mig og synes det lød vildt spændende. Vi gik i gang med at arbejde på udviklingen af appen.

På dette tidspunkt gik jeg i 3.G på Frederikshavn Handelsskole og vidste allerede efter, at jeg blev student, at jeg ville gå “all-in” på MyEpi.

Sommeren 2021 - Jeg bliver student!

I sommeren 2021 blev jeg student og skulle nu til at vælge hvilken retning jeg skulle gå.

Skulle jeg gå den traditionelle vej og søge ind på et universitet for at tage en uddannelse eller fortsat jagte iværksætterdrømmen? Det tog mig ikke mange sekunder før den beslutning var taget. Jeg skulle uden tvivl se, hvor langt jeg kunne tage MyEpi. 

Frederikshavn hjalp mig godt på vej. Jeg modtog først og fremmest et legat på 10.000 kr. fra Frederikshavn Handelsskole i forbindelse med dimissionen. Derefter søgte jeg hjælp fra Erhvervshus Nord, hvor jeg ofte var forbi Kattegat Siloen og fik hjælp af en tilknyttet erhvervsmentor.

Til højre kan du både se billeder fra, da jeg fik studenterhuen på, modtog legatet på 10.000 kr. samt Kattegat Siloen, hvor Erhvervshus Nord holder til >>

Beskeden fra Karmen fra Accelerace

Torsdag d. 12. august 2021 modtog jeg en mail fra Karmen Raamat, som viste sig at være Lead Scout ved Accelerace, der er en såkaldt accelerator. 

Hun skrev, at årsagen til at hun kontaktede mig skyldes, at hun mente at MyEpi passede perfekt ind i deres acceleratorprogram Beyond Beta. Om ganske kort tid ville de starte en ny pulje op, hvor de ville udvælge de 40 bedste “pre-seed” startup-virksomheder (virksomheder, der har modtaget begrænset og mindre investeringer) til at deltage i programmet. Hun synes så, at jeg skulle sende en ansøgning.

Jeg gik ind på deres hjemmeside og begyndte at skrive ansøgningen, selvom jeg på daværende tidspunkt synes vi var alt for underkvalificeret til at deltage i programmet. 

D. 3 september 2021, modtag jeg en mail fra Accelerace og Beyond Beta om, at jeg var blevet optaget – VILDT!

 

Beyond Beta

Nu begyndte et 5 måneders langt forløb, hvor man skulle deltage i workshops, rådgivningssessioner med dygtige erhvervsmentorer mm.

Det 5 måneders lange forløb var inddelt i forskellige “etaper” med hvert sit dedikerede tema, som man arbejdede med. Ved afslutningen af hver “etape” gik de mest kvalificerede virksomheder videre til næste “etape”.

Jeg troede med sikkerhed, at vi ville ryge ud i første runde, men vi nåede hele vejen til finalen i et finalefelt på i alt 12 virksomheder.

Der var 3 priser på højkant til finalen. Se eventuelt billedet til højre for at se hvordan det gik for MyEpi >>

Beyond Beta

Mødet med Steffen

Skæbnen skulle vise sig efter Beyond Beta, at Claes og jeg ikke skulle fortsætte arbejdet sammen med MyEpi. Derfor stod jeg pludseligt i en uheldig situation, eftersom Claes stod for alt det tekniske og jeg havde ikke kompetencerne til at tage over.

I den spæde start af MyEpi mødte jeg Steffen for første gang. Steffen er en ud af i alt fire personer, der til dagligt driver virksomheden LittleGiants, som er specialister i app-udvikling.

Jeg tænkte, at hvis der var nogen, der kunne hjælpe mig ud af den situation, som jeg var kommet i, skulle det være Steffen.

Jeg ringede derfor til ham, forklarede situationen og spurgte så: “Så Steffen, kender du nogen som kan fortsætte udviklingen af MyEpi?”. Der blev lidt stille i telefonen, og han sagde derefter “Jakob, det er jo det vi laver til dagligt”. 

Lang historie kort, blev hele teamet bag LittleGiants medejere af MyEpi.

Steffen (billede 1) er min daglige sparringspartner hvad angår forretningsudvikling, markedsføring og strategi. 

Camilla (billede 2) står for alt det visuelle hvad angår appens design.

Carsten (billede 3) er ansvarlig for økonomi, regnskab osv.

Daniel (billede 4) er uddannet softwareingeniør og står derfor for at udvikle selve appen.

"Jakob, hvad siger du til at flytte til Odense?"

Første gang jeg mødte Steffen og alle de andre fra LittleGiants, var jeg på besøg hos dem på deres kontor, der ligger på havnen i Odense. Hvad jeg dog ikke lige havde regnet med var tilbuddet om at få en kontorplads hos dem. 

Undervejs udarbejdelsen af den aftale, der skulle laves mellem os 5 (Steffen, Camilla, Daniel, Carsten og undertegnede) spurgte Steffen om jeg ikke havde lyst til at flytte til Odense så vi kunne arbejde tættere på hinanden?

Det eneste netværk jeg på daværende tidspunkt havde i Odense udover Steffen, Camilla, Daniel og Carsten, var min farfar. Men jeg tænkte, at hvis jeg ville se hvor langt jeg kunne tage MyEpi, var det her en mulighed jeg ikke måtte afvise. 

Så i slutningen af april 2022 flyttede jeg til Odense, hvor jeg har boet lige siden. Alt i alt er det en af de bedste beslutninger, som jeg nogensinde har taget.

Odense
Odense Havn

Fast forward - MyEpi i dag?

Jeg har min daglige gang på LittleGiant’s kontor sammen med en masse andre hårdtarbejdende kollegaer (herunder min storebror). Her knokler jeg på livet løs med at realisere MyEpi til det potentiale, som jeg ved det har. 

Vi har haft den nuværende version af appen i test i et par måneder og er ved at ligge sidste finger på design og funktionalitet hvad angår den version vi om kort tid lancerer i App Store og Google Play.  

Seneste nyt er, at imens Camilla og Daniel knokler med at få styr på henholdsvis design og udvikling, er jeg ved at udvikle MyEpi’s helt eget community.

På nuværende tidspunkt er det “bare” en Facebook-gruppe med allerede +400 medlemmer, men jeg har helt andre ambitioner for netop denne del af MyEpi. Men som en start, kan du som læser blive en del af vores community ved at trykke på Facebook-ikonet nedenfor. Jeg kommer bl.a. til at dele ekslusivt “behind the scenes” indhold og meget mere interessant indhold.

Psst: Jeg vil løbende opdatere dette blog-indlæg, så hold godt øje…

Rutsjebanetur
"Life as an entrepreneur is like a roller coaster. It's a journey, but you can't have the highs without the lows, that's part of the thrill."

Del opslaget på

Facebook
LinkedIn
Jakob Junker Jeppesen

Jakob Junker Jeppesen

CEO & Founder, MyEpi

Læs videre