Historien om MyEpi

Historien om MyEpi fortælles her af CEO og Founder af MyEpi, Jakob Junker Jeppesen.

Det hele startede som et skoleprojekt...

Starten til MyEpi begyndte som et skoleprojekt på Frederikshavn Handelsskole, hvor jeg gik på studieretningen Iværksætteri.

På 2. år får man muligheden for at udvikle sin egen virksomhed igennem innovationsprogrammet Company Programme.

Mange timers brainstorming med en daværende studiegruppe skulle der til før ideen til MyEpi kom på bane. 

Hvad skulle MyEpi være?

Selve udgangspunktet for MyEpi var, at produktet skulle skabe sikkerhed og tryghed i hverdagen for familier med epilepsi tæt på livet, hvilket stadig er det samme vi stræber efter i dag.

Vi vidste dog ikke, hvordan vi skulle komme i mål. Det eneste vi vidste var, at det skulle være et brugervenligt- og funktionelt produkt, som kunne gøre en forskel for netop denne del af befolkningen.

Tranum Klitplantage

Company Programme-forløbet startede ud på et intensivt ophold på Tranum Klitplantage. Opholdet havde som formål, at igangsætte en masse innovationsprocesser gennem forskellige workshops styret af diverse coaches fra erhvervslivet med erfaring inden for hvert deres felt.

I løbet af opholdet fandt vi hurtigt ud af, at apps er noget man kan forholde sig til. Det var derfor klart, at MyEpi skulle være en app. Nu kom det store spørgsmål. Hvordan laver man en app og hvad skal den kunne?

Efter vi fandt ud af, at MyEpi skulle være en app, fandt vi en tendens i samfundet. Flere og flere begynder at anvende forskellige smartwatch-modeller – især Apple Watch. Vi kiggede nærmere på teknologien, og opdagede at Apple Watch kunne detektere epileptiske anfald ud fra teknologien i urene.

Derfra begyndte vi at arbejde videre med app-ideen herunder hvordan appen skulle se ud, hvilke funktioner skulle den indeholde, hvem der skulle hjælpe med at udbrede kendskabet til MyEpi osv.

Det hele sluttede af med en “demo-dag”, hvor alle deltagere skulle fremlægge sit projekt foran de andre deltagende og derfra kunne man kvalificere sig videre til Nordjyske Nyskabere – Regionsrådets innovationskonkurrence.

Her ses nogle af de absolut første skitseringer af MyEpi – selvfølgelig tegnet i hånden.

Nordjyske Nyskabere

Nordjyske Nyskabere var den første “rigtige” konkurrence, som vi deltog i med MyEpi. Det foregik på den måde, at der var en masse andre unge iværksættere, som var kommet med hver deres ide/produkt, som man skulle fremlægge for et dommerpanel.

Vi havde fået en stor stand så vi havde plads til alle vores plakater, der skulle skabe blikfang for dommerne, men også for andre besøgende, der kom forbi og ville høre om de forskellige produkter, der var med til konkurrencen.

Vi vandt desværre ikke konkurrencen, men det var en lærerig oplevelse, som blot var endnu et spændende trin på rejsen med MyEpi.

<< Her ses en af vores første “rigtige” designs af appen på en plakat, som vi havde med til Nordjyske Nyskabere.

Regionale Entreprenørskabsmesse

Efter Nordjyske Nyskabere vandt vi både interne messer på Frederikshavn Handelsskole, fik en mentor, der støttede os med hans kompetencer og vi deltog derudover også i den Regionale Entreprenørskabsmesse i Gigantium i Aalborg.

Her dystede vi mod andre iværksættere fra hele Nordjylland, hvor man kæmpede om pladserne til den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense.

Til den Regionale Entreprenørskabsmesse i Gigantium i Aalborg vandt vi både Nordeas Iværksætterpris på 4000 kr., kom på en samlet 3. plads og kvalificerede os til den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense.

Her står jeg og to af de tidligere medlemmer af MyEpi, hvor vi lige har fået overrakt Nordeas Iværksætterpris på 4000 kr. >>

Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense

Den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense var en STOR oplevelse!

Vi blev indkvarteret på et fint hotel i indre by, var til et stort arrangement med diverse oplæg og fik god mad og drikke inden dagen, hvor selve messen fandt sted.

Vi fik stor ros af dommerne til messen, og de synes alle det var et godt og meget sympatisk projekt, som vi havde igangsat.

Vi vandt desværre ikke konkurrencen, men vi blev helt klart en oplevelse rigere.

<< Her står vi og venter på, at vinderen bliver kåret. Desværre blev det ikke os i denne omgang…

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab var en lidt anden oplevelse end vi havde prøvet før. Det var her, hvor Covid19 desværre gjorde, at det blev holdt virtuelt.

På trods af omstændighederne, var vi stadig fuldt indstillet på at gøre vores bedste for at se, hvor langt vi kunne gå med projektet. Det var nemlig den sidste begivenhed i Company Programme-forløbet.

Selvom vi ikke vandt, var det stadig en interessant oplevelse, som vi ikke ville have været foruden.

Her sidder jeg og gjorde mig klar til at fremlægge for dommerne til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab.

Hvad skete der efter Company Programme?

Selvom det i realiteten var meningen, at projektet skulle stoppe efter Company Programme-forløbet, kunne jeg ikke lade være med at arbejde lige så målrettet og fokuseret på udviklingen af MyEpi.

D. 30. oktober 2020

Hvad jeg troede skulle være en helt normal fredag med lektier og afleveringer, skulle vise sig at blive en af de hidtil største milepæle i MyEpi’s historie på daværende tidspunkt.

“Kære Jakob Junker Jeppesen. Vi har hermed den glæde at kunne meddele, at Fonden for Entreprenørskab tildeler Jakob Junker Jeppesen og projektet MyEpi et mikrolegat på kr. 25.000,-“.

Det var den vildeste følelse, at få tildelt så mange penge. Fonden for Entreprenørskab troede så meget på vores projekt, at vi var en af de meget få ansøgere til at modtage midlerne. Sikke et skulderklap det var!

Pengene blev brugt på et helt nyt design af appen, som kunne videreformidles til en softwareudvikler, der kunne bruge disse designs til udviklingen af selve appen.

Det var lige pludseligt ikke længere bare et skoleprojekt. Nu skulle MyEpi tages til helt nye højder.

Midlerne fra Fonden for Entreprenørskab gjorde det muligt for os at komme et skridt tættere på et færdigt produkt.

D. 18. marts 2021

Det var nærmest surrealistisk, da vi endnu engang modtog en mail fra Fonden for Entreprenørskab d. 18. marts 2021, hvor vi igen havde fået midler fra dem. Denne gang ikke på 25.000 kr., men nu hele 50.000 kr.

Det skyldes, at jeg i mellemtiden havde oprettet MyEpi som en reel virksomhed og dermed kunne søge om flere midler hos Fonden. Min plan var nemlig at bruge al min tid og energi på projektet efter min studentertid.

Hvor er MyEpi i dag?

I sommers blev jeg student og siden da, har jeg brugt al min tid og energi på MyEpi.

Når jeg kigger tilbage på, hvor MyEpi startede, er der godt nok sket meget. MyEpi gik fra at starte som et skoleprojekt og er nu en registreret virksomhed med et produkt, der snart er klar til at skabe sikkerhed og tryghed i hverdagen for adskillige familier med epilepsi tæt på livet.

MyEpi skal og vil blive en realitet. Ingen tvivl om det overhovedet.

(Følg med her for løbende opdateringer på MyEpi’s rejse)