FAQ

FAQ

Spørgsmål & Svar

MyEpi kan detektere generaliserede tonisk-kloniske anfald.

Ud fra sensorteknologierne i Apple’s smartwatch-modeller har vi udviklet en app, som kan detektere epileptiske anfald ud krampelignende bevægelser.

Når MyEpi opfanger målinger af krampelignende bevægelser, der kendetegner et epileptisk anfald, bliver de tilknyttede kontaktpersoner (f.eks. mor og far) kontaktet med en GPS-lokation over, hvor personen med epilepsi befinder sig.

Ved et detekteret anfald bliver de tilknyttede kontaktpersoner først kontaktet via. et opkald og efterfølgende en sms med en GPS-lokation over hvor personen med epilepsi befinder sig.

Kontaktpersonerne skal med andre ord IKKE downloade en app. Som person med epilepsi tilføjer du dem i din kontaktbog med navn, tilhørsforhold og telefonnummer.

Ja! 

For at MyEpi kan virke og detektere de mulige anfald, kræves det blot at Apple Watch sidder tæt på håndleddet.

OBS: Bemærk, at småbørn kan have en tendens til at lave pludselige og voldsomme bevægelser, som MyEpi kunne opfatte som et anfald. Derudover kunne småbørn også finde på at tage uret af eller trykke på 
forskellige knapper på uret, som potentielt kunne “slukke” appen. 

Ja.

MyEpi er en smartwatch-app udviklet specifikt til Apple Watch på nuværende tidspunkt. På sigt vil det være optimalt også at udvikle MyEpi til Android, hvis det viser sig at være muligt.

Når appen formoder, at der er sket et anfald, begyndes der en nedtælling på dit Apple Watch, hvor du vil have mulighed for at annullere det detekterede anfald, hvis det er “falsk-detekteret”. Kontaktpersonerne bliver først kontaktet efter nedtællingen går i 0. 

Nej.

MyEpi kan “kun” detektere epileptiske anfald (se “Hvilke anfald kan MyEpi detektere”), når anfaldet er i gang. 

Telefoner:

Det kræves kun af personen med epilepsi, der har installeret appen, at have en iPhone model 6S eller nyere model. Eftersom de pårørende ikke skal downloade en app og blot skal stå som kontaktperson i kontaktbogen (se: “Hvordan bliver kontaktpersonerne kontaktet?”) kan de pårørende både bruge en iPhone eller Android-telefon. Vi anbefaler dog at anvende de nyeste iPhone modeller til brug af MyEpi. 

Apple Watch:

Vi anbefaler at anvende de nyeste modeller af Apple Watch til brug af MyEpi. Nedenfor er en liste over de modeller, som vi bl.a. anbefaler. 

– Apple Watch Series 4

– Apple Watch Series 5

– Apple Watch Series 6

– Apple Watch Series 7

– Apple Watch SE

– Apple Watch Series 8

– Apple Watch Ultra

Ja.

Uden internetadgang/data vil appen ikke have mulighed for at kontakte de tilknyttede kontaktpersoner ved et givent anfald. De pårørende skal derfor også have internetadgang/data og en understøttet telefon for at kunne modtage besked omkring det detekterede anfald.

Ja.

Vær dog opmærksom på, at MyEpi potentielt detektere flere “falske” anfald, hvis du dyrker sportsgrene med pludselige armbevægelser, som MyEpi kunne opfatte som et anfald.

Alternativt kan du lukke appen ned under træningen og derefter slå appen til igen.